A Biatorbágyi Öreghegyen, a Tétényi fennsík nyugati peremén, 230 méter tengerszint feletti magasságban, gyönyörű kilátással az Etyeki szőlőhegyekre és a Zsámbéki medencére, található a teljesen felújított szőlőültetvényünk. Az ültetvénytelepítéssel, és a borászat fejlesztésével célunk az volt, hogy újraélesszük a szőlészet-borászat évszázados hagyományait. Ez a vidék igazi szőlőskert hangulatú: kis parcellák présházzal, pincével.

Folyamatos fejlesztéssel igyekszünk olyan körülményeket teremteni, hogy érdemes legyen az Öreghegyre a Nyakaskő dűlőbe felsétálni. Csemegeszőlőinket főként a nagycsaládosok viszik el, közvetlenül a tőkéről szedve. Fehér borszőlőink igazi hungarikumok, mind a Pátria, mind a Valentin magyar nemesítés. Kékszőlőink közül a Kékfrankos és a Zweigelt is Kárpát-medencei fajta, csak a Syrah francia eredetű. Vörösborainkból egy rendkívül izgalmas cuvéet is készítünk Biavére megnevezéssel.

Borainkat hagyományos és modern technológia ötvözésével készítjük. Minden borunk egyedi helyi kézműves termék, túlnyomó többségét elviszik, vagy itt fogyasztják. Érte jönnek gyalog, kerékpáron, vagy kocsival.

Kínálatunkat gazdagítottuk falusi vendégasztal szolgáltatással (a kistérség első ilyen szolgáltatása). Specialitásunk a kemencében sült kenyér, kenyérlángos és különféle helyi ételek. Alapanyagként szolgáló aprójószág itt a hegyen növekszik, a többi tejterméket és húst is a helyi gazdáktól szerezzük be.

Borkóstolóink, igény szerinti rendezvényeink egyre keresettebbek. Szombat-vasárnap várjuk vendégeinket, hétköznap pedig előzetes megbeszélés alapján.

Részt veszünk a Budavidéki Zöldút szervezésében, a helyi termékeket előnybe részesítő mozgalomban, alapítói vagyunk a Bia-Veritas Borkultúra és Tájvédő Egyesületnek Részt veszünk a Levegő Munkacsoport tevékenységében.

Hétvégén, ünnepnap nyitva vagyunk. Vagy fenn a Borházban, vagy a Pincében tartózkodunk. Hétköznap is többnyire állunk kedves látogatóink rendelkezésére, de célszerű előbb felhívni telefonon, és akkor is ha nem találnak ide.
Elérhetnek minket:
Vendégasztal szolgáltatás (Margó):
+3630-3664858
rigone@gmail.hu
Borászat (Zoltán):
+36-30-9220511
rigo.zoltan@t-email.hu
Pontosítom az impresszumban megjelölt koordinátákat:
A borház koordinátái:
N 47.44716391
E 18.8317756

Tisztelt Látogatók!
A Pünkösdi Nyitott Pince rendezvény alkalmával pinceköruti sétát szervezünk. Túravezetőnek sikerült megnyerni Tüske Emilt, aki Biatorbágy és környékének egyik legjobb ismerője. A túra 10.30-kor indul. Gyülekező a Füzes patak partján a Fábiánhoz vezető bekötőúton, az Alsómajolr közelében, a szennyvíztisztítóval szemben. Megközelíthető gyalog, vagy gépkocsival, illetve autóbuszokkal: a Budapest- Sóskút Volánbusszal, vagy a faluház parkolójából 10 órakor induló különbusszal.

Forralt bort, vagy teát, libazsíros kenyeret, tojásrántottát, palacsintát kínálunk a betérő túrázóknak.

Pünkösdi Nyitott Pincék Biatorbágyon
Június 7-én
szombaton 10-22 óráig
Részletek a szintén általunk szerkesztett www.bia-veritas.hu honlapon.Készítem a Rigó Pince és Borház faragott gyalogkapujátAz új kapuról néhány képet feltettem a galériára.

Kettős szivárvány az Öreg-hegy fölöttEgy új eszköz, hogy a gyerekek se unatkozzanak: